Suunnannäyttäjiä tulevaisuuteen

Julkaistu 28.11.2018 | Martti Forss

Teknisen kaupan merkitys Suomen teollisuuden ja rakentamisen kilpailukyvyn kehittämisessä on keskeinen. Me teknisen kaupan työntekijät saamme olla eturintamassa rakentamassa elämänlaatua, helppoutta ja turvallisuutta, mutta myös mahdollistamassa ympäristön säilymistä tuleville sukupolville.

Tekniikka on harpannut valtavaa vauhtia viime aikoina, ja nykyiset sekä tulevaisuuden ratkaisut antavat keinoja hidastaa ilmaston lämpenemistä ja turvata siten tulevaisuutta seuraaville sukupolville.

Aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen, energiatehokkuus, sähköautot ja älykkäät ohjausjärjestelmät ovat esimerkkejä niistä keinoista, joilla voimme varmistaa tulevien sukupolvien hyvinvoinnin. Uusien innovaatioiden ja tuotekehityksen tuloksena syntyneet ratkaisut tarvitsevat rinnalleen myös sanansaattajia, jotta ne eivät pölyttyisi käyttämättöminä.

Teknisen alan ammattilaisten tulee olla suunnannäyttäjiä tulevaisuuteen ja kertoa erilaisista vastuullisista vaihtoehdoista, joita alamme voi tarjota. Omassa toiminnassamme K-ryhmässä on otettu tämä rooli sekä sähköauton latausverkon rakentamisessa että aurinkopaneelien hyödyntämisessä. Haluan haastaa kaikki alan toimijat mukaan samanlaisiin ympäristötalkoisiin, sillä olen vakuuttunut, että yhdessä pystymme tarjoamaan alan nykyaikaisimmat ja parhaat tuotteet sekä ratkaisut.

Toimintaympäristö on tänä päivänä hyvin toisenlainen kuin sata vuotta sitten Teknisen Kaupan Liiton aloittaessa toimintansa, mutta perustehtävämme on yhä sama. Tuemme yrittäjyyttä ja investointihalukkuutta sekä varmistamme suomalaisten yritysten kilpailukykyä globaalissa ympäristössä.

Meidän teknisen alan ammattilaisten käsissä ovat avaimet hyvään tulevaisuuteen. Kun toimintaedellytykset menestystarinoille ovat olemassa, saavutamme korkeamman työllisyysasteen ja olemme mukana rakentamassa yhteisiä onnistumisia sekä tuemme suomalaista hyvinvointia vastuullisesti. Työllämme on todellakin merkitystä.

Martti Forss
Toimitusjohtaja, Onninen Oy
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus