Paristo- ja akkujaosto

Paristo- ja akkujaoston jäsenyritykset tuovat maahan paristoja ja akkuja. Jaoston jäsenet vastaavat merkittävästä osasta Suomen irtoparistojen ja ladattavien akkujen markkinoita.

Jaosto on The European Portable Battery Association EPBAn kansallinen yksikkö Suomessa. EPBA on Euroopan johtava paristojen ja pienakkujen valmistajien ja maahantuojien edunvalvontaorganisaatio. Se toimii sekä EU-alueella että sen ulkopuolella. Paristo- ja akkujaosto perustettiinkin EPBA:n toimeksiannosta vuonna 1998.

Jaosto on Suomessa aktiivisesti mukana valvomassa niin omia etujaan, kuin suunnittelemassa tulevia velvoitteita. Jaosto tekee yhteistyötä muiden samoja asioita ajavien elinkeinopoliittisten järjestöjen sekä viranomaisten kanssa. Jaoston viime vuosien toimintaa ovat leimanneet alan ympäristönäkökohtien voimakas kehittyminen. Jaosto toimii paristojen ja akkujen tuottajavastuun toimeenpanon suunnittelussa, yhteistyössä ympäristöministeriön, valvontaviranomaisen Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, teollisuuden ja kaupan edunvalvontajärjestöjen, sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajayhteisöjen kanssa.

Jaoston puheenjohtaja on Jari Castrén Energizer Group Sweden Oy:stä ja asiamies Heikki Ojanperä.

 

 

Kategoriat
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus