Moottoripyöräkausi käyntiin valoisissa myyntiluvuissa

Julkaistu 10.4.2017 |

Alan yhteistyö tiivistyy

Surullisissa luvuissa pitkään kyntänyt moottoripyöräkauppa on vihdoin kääntynyt kasvuun. Alkuvuonna 2017 maaliskuun loppuun mennessä moottoripyöriä rekisteröitiin Tilastokeskuksen mukaan 486 kappaletta, mikä on 14,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kauppa vilkastui selvästi heti kun selvisi, että hallitus luopuu suunnittelemastaan kevyiden moottoriajoneuvojen verosta.

Mikko Summa

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston juuri valittu uusi puheenjohtaja Mikko Summa kertoo, että motoristien ostohalut näkyivät jo MP 17 -näyttelyssä helmikuussa, mutta kauppa ei tuolloin vielä lähtenyt käyntiin.

– Osasimme odottaa markkinoiden kääntymistä, mutta myynnin lisäyksen suuruus yllätti positiivisesti, Summa sanoo.

Moottoripyöräala teki tiivistä yhteistyötä lakiehdotuksen kumoamiseksi. Nyt ala on päättänyt Teknisen Kaupan Liiton aloitteesta tiivistää yhteistyötään. Alan toimijat – Teknisen Kaupan Liitto, MP-kauppiaat ry, Suomen Motoristit ry (Smoto), Moottoriliitto ja Messukeskus – ovat muodostaneet Motorcycle Co-operation Forumin (MCF) ja kokoontuivat ensimmäisen kerran viime viikolla.

– Alalla riittää edunvalvontatehtäviä. Ala muun muassa tekee yhteistyötä, että moottoripyörien katsastamiselle löydettäisiin vaihtoehtoisia menetelmiä eikä moottoripyöriä tarvitsisi edelleenkään katsastaa Suomessa, Summa kertoo.

MCF-yhteistyön ensimmäinen tulos on 2.6.2017 järjestettävä Prätkällä töihin -koeajopäivä. Kaikkia Suomen motoristeja innostetaan tuolloin tulemaan kaksipyöräisellä töihin.

– Moottoripyörät ovat kaupunkien ruuhkissakin käteviä. Ne myös kuluttavat autoja vähemmän ja eivätkä vie yhtä paljon tilaa liikenteessä, Summa huomauttaa.

Koeajopäivän aikana eri moottoripyörämerkkejä tuodaan Helsingin Messukeskukseen, josta käsin niitä voi koeajaa. Koeajopäivä mahdollistaa erilaisten moottoripyörien vertailun, ja tapahtumalla on myös vahva sosiaalinen merkitys. Sinne on helppo tulla kavereiden kanssa ajelemaan ja viihtymään.

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Mikko Summa on Harley-Davidsonin verkostopäällikkö Suomessa ja Norjassa. Sen lisäksi hän on Keskuskauppakamarin hyväksymä moottoripyöriin erikoistunut tavarantarkastaja (HTT). HTT-tavarantarkastajat ovat eri alojen puolueettomia ja ammattitaitoisia asiantuntijoita, jotka tekevät palveluiden ja tavaroiden teknisiä tarkastuksia.

Lisätietoja:

Mikko Summa
Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja
{{cloaked}}
puh. 040 1421 993

Hannu Kyyhkynen
Moottoripyöräjaoston asiamies
{{cloaked}}
puh. 050 5994 942

 
Tekninen kauppa on teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä, sekä niihin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden toimittamista. Alan yritykset tuovat maahan myös kuluttajatuotteita, kuten moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneita sekä akkuja ja paristoja. Ala työllistää 20 000 henkeä, ja sen myynti vuonna 2016 oli 8,8 miljardia euroa.

Moottoripyöräjaostoon kuuluvat BMW Suomi Oy, Brandt Oy Ab, Elfving Oy, Harley-Davidson Nordic, Konekesko Oy, KTM Nordic, Sumeko Oy ja Suzuki International Europe GmbH Suomen sivuliike.

Save

Save

Save

Save

Save

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus