Prosessiautomaatiokauppa kasvaa kaksinumeroisin luvuin

Julkaistu 10.10.2017 |

Teknisen Kaupan Prosessiautomaatiojaosto kirjasi kesäkuun loppuun mennessä 47 miljoonan euron kokonaismyynnin, jossa on kasvua edellisvuoteen verrattuna 10,9 prosenttia. Samansuuntaisen kehityksen arvioidaan jatkuvan

Prosessiautomaatiokauppa palvelee teollisuuden ja energiahuollon mittaamisen ja säätämisen tarpeita. Kansainvälinen ala lisää tuottavuutta, turvallisuutta ja käytettävyyttä Suomen teollisuuden tuotantoprosesseihin.

– Automaation merkitys kilpailukyvyn luomisessa on huomattava. Erityisesti digitalisaation ja teollisen internetin hyödyntämisessä piilee valtava potentiaali, jaoston puheenjohtaja, Endress + Hauser Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Saukkonen toteaa.

Ala tarjoaa sen myötä tekniskaupallisille osaajille hyviä työpaikkoja, ja useimmat yritykset kertovatkin nyt lisäävänsä henkilöstöä. Kansainvälisessä taloudessa niin euroalue kuin Yhdysvallatkin kehittyvät nyt poikkeuksellisen hyvin.

Suomen teollisuuden tilauskanta lisääntyi alkuvuonna noin 20 prosenttia, ja lähiajankin odotukset ovat hyvät. Vienti lisääntyi alkuvuodesta 15 prosenttia, ja teollisuuden investoinnitkin lisääntyvät jo kolmatta vuotta, tänä vuonna 19 prosenttia. Energiahuollossa investoidaan tänä vuonna peräti kolmannes edellisvuotta enemmän. Investointitahdissa on viivettä, ja teollisen kapasiteetin käyttöaste onkin viime kuukausina ylittänyt jo 80 prosenttia.

Viime vuonna taloutta vetänyt kotimarkkinakin tukee kehitystä, sillä tänä vuonna rakentaminen lisääntyy noin neljä prosenttia. Talousnäkymät ovat nyt kiistattoman hyvät, mutta tarkastelujänne on lyhyehkö. Maailmanmarkkinan vetäessä prosessiautomaation kaupassakaan ei ole täysin vältytty toimitusaikojen pidentymiseltä.

– Positiivinen maailmanmarkkina ja kasvunäkymä lisää tarvetta suunnitelmallisuuteen ja ennakointiin, muun muassa automaatioliiketoimintaan liittyvissä hankinnoissa, johtaja Heikki Ojanperä Teknisen Kaupan Liitosta tiivistää.

Toimialan keskeiset yritykset ovat esillä Teknologia 17 -tapahtumassa 10.–12.10. Helsingin Messukeskuksessa.

LISÄTIETOJA

Tuomo Saukkonen
Toimitusjohtaja
Endress+Hauser Oy
{{cloaked}}

Heikki Ojanperä
Johtaja
Teknisen Kaupan Liitto ry                                                                                                                                 {{cloaked}}

Teknisen Kaupan Liiton Prosessiautomaatiojaoston jäsenyritykset:

ABB Oy I Beup Automation Oy I Bürkert Oy I Christian Berner Oy I Emerson Process Management Oy I Endress+Hauser Oy I Klinger Finland Oy I Kontram Oy I Parker Hannifin Oy I Pepperl+Fuchs Oy I SKS Automaatio Oy I Sarlin Oy Ab I Siemens Osakeyhtiö I Sintrol Oy I Sitek-Palvelu Oy I Tecalemit Flow Oy I WIKA Finland Oy

Tekninen kauppa on teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä, sekä niihin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden toimittamista. Alan yritykset tuovat maahan myös kuluttajatuotteita, kuten moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneita sekä akkuja ja paristoja. Ala työllistää 20 000 henkeä, ja sen myynti vuonna 2016 oli 8,8 miljardia euroa.

 

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus