Teknisellä kaupalla on merkittävä rooli Suomen uudistamisessa ja jopa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Julkaistu 13.3.2019 | Mikko Teittinen

Teknisen Kaupan Liiton hallitusohjelmassa vaaditaan tulevalta hallitukselta yritysten uudistumista ja investointeja tukevaa politiikkaa. Suomi tarvitsee kipeästi yrityksiä, jotka investoivat parempaan kilpailukykyyn ja uuteen tuotantokapasiteettiin. Investoinnit uudisrakentamiseen ovat välttämättömiä kasvavissa kaupungeissa ja toisaalta vanheneva rakennuskantamme ja infra kaipaavat jatkuvia modernisointi-investointeja.

Tekninen kauppa on uudistumisen mahdollistaja. Kun asiakkaamme kehittävät uusia tuotteita, he kehittävät tuotteita, jotka ovat aina jollain tavalla parempia kuin aikaisemmat tuotteet. Uusilla raaka-aineilla korvataan ympäristölle tai kuluttajille haitallisia materiaaleja ja uusista materiaaleista valmistetuissa tuotteissa on uusia, parempia ominaisuuksia, ne ovat kestävämpiä ja usein kustannustehokkaampia valmistaa. Modernit koneet ja laitteet ovat tuottavampia ja ympäristöystävällisempiä käyttää, ja digitalisaation ja oikeiden komponenttien myötä erilaisten teollisten järjestelmien ja yhteiskunnan järjestelmien älykkyys, tuottavuus ja toimintavarmuus kasvavat. Kansainvälisesti kilpailukykyisimmät tuotteet ovat innovatiivisesti suunniteltuja ja ne pohjautuvat lähes aina korkeaan teknologiseen osaamiseen.

Tekninen kauppa tuo modernin teknologian, tiedon ja osaamisen suomalaisiin investointeihin.  Asiakkaiden vaativat kehityshankkeet ovat samalla teknisen kaupan haastavia myyntiprojekteja. Teknisen kaupan myyntityö on usein projektityötä, jossa hanketta suunnitellaan asiakkaan ja muiden projektissa mukana olevien asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä. Teknisen kaupan rooli teollisuuden arvoketjuissa muuttuu koko ajan monimuotoisemmaksi ja tuotteiden lisäksi tarjotaan erilaisia palveluja ja ratkaisuja. Tieto moderneimmasta teknologiasta ja uusista ratkaisuista tulee investointi- ja kehityshankkeisiin juuri teknisen kaupan yritysten kautta. Meidän henkilöstömme osaaminen on siis Suomen menestymisen ydinosaamista.

Suomi tarvitsee teknistä kauppaa ja hallitusohjelman, joka tukee uudistumista ja investointeja. Vain oikeanlaisella elinkeinopolitiikalla voidaan varmistaa Suomen talouskehitys, kilpailukyky ja lopulta hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus. Samalla uudet energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset teknologiat auttavat ilmaston muutoksen torjunnassa. Teknisen kaupan yritykset ja henkilöstö ovat keskeisellä paikalla nopeasti muuttuvassa maailmassa ja mahdollistavat Suomen uudistamisen.

Mikko Teittinen
Teknisen Kaupan Liiton hallituksen puheenjohtaja, Bang & Bonsomer Group Oy:n toimitusjohtaja
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus