Korjaamolaitetoimittajat, KLT

Korjaamolaitetoimittajat tuovat maahan mittaus-, huolto- ja korjauslaitteita, sekä koneita autokorjaamoille, rengasliikkeille ja huoltamoille. Palveluiden osuus liiketoiminnasta on  ollut selvässä kasvussa 2010-luvulla. Sen kysyntä kohdistuu korjaamomiljööseen, riskinhallintaan, häiriöttömyyteen, turvallisuuteen ja ympäristöosaamiseen. Toiminnan uusiksi osa-alueiksi ovat viime vuosina muodostuneet koulutus ja autoalan voimakkaasti kasvanut tiedonhallinta. Toimialan markkinakehitys mukailee autokaupan muutoksia ja oli 2000-luvulla selvässä kasvussa, mutta kääntyi taantuman myötä laskuun.

Korjaamolaitetoimittajien jaoston jäseniä ovat Suomen johtavat korjaamolaitetoimittajat. Jaosto toimii yhteistyössä eri viranomaisten kanssa, muun muassa korjaamoiden työsuojelu-, katsastus- ja korjaamolaitteiden kalibrointihankkeissa. Jaosto on aktiivisesti kehittänyt toimialan markkinointia muun muassa näyttelytoiminnan kautta.

Ala on kansainvälinen ja yritykset toimivat myös Venäjällä ja Baltian maissa, sekä osallistuvat viranomaisten EU-markkinavalvonnan pelisääntöjen kehittämiseen.

Jaoston puheenjohtaja on myyntijohtaja Vesa Manninen, Tecalemit Oy ja asiamies Juha Ala-Hiiro.

Kategoriat
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus