Auringosta voimaa teräspalvelukeskukseen

Teollisuustuotteita – muun muassa terästä – varastoivan, jakelevan ja jatkojalostavan perheyritys Flinkenbergin historia ulottuu vuoteen 1921 saakka. Koko tämän ajan yritys on kantanut vastuun henkilökunnastaan, asiakkaistaan ja tuotteistaan. Valkeakosken teräspalvelukeskukseen suunnitellaan noin 600 aurinkopaneelin voimalaa kiinteistön katolle. Tämä olisi Suomen mittakaavassa jo suurehko voimala.

Flinkenbergin Valkeakosken-toimipisteessä on meneillään Pirkanmaan suurimman aurinkovoimalan asennustyöt. Voimala otetaan käyttöön kesäkuussa. Kaiken kaikkiaan 600 aurinkopaneelilla tuotetaan parhaimmillaan 150 kW sähköä, josta melkein kaikki käytetään omassa kiinteistössä ja teräspalvelukeskuksen tuotannossa.

Flinkenbergin Espoon-toimipisteeseen asennetaan tämän vuoden syksyllä 230 aurinkopaneelia, joiden yhteisteho on 62 kWp. Noin 20 prosenttia kiinteistön sähkönkäytöstä voidaan hoitaa omalla tuotannolla.

Aurinkovoimala kattaa merkittävän osan teräspalvelukeskuksen sähköntarpeesta kuitenkin siten, ettei ylijäämäsähköä esimerkiksi kesäviikonloppuisin tule liikaa. Jos voimalan tuotanto on korkeampi kuin kiinteistön kulutus, ylijäämäsähkö myydään sähköverkkoon.

– Flinkenberg haluaa osoittaa ympäristövastuuta ja kokee, että tuottamalla itse osan sähköstään ympäristöystävällisesti se voi parhaiten varmistaa oman toiminnan välillisten hiilidioksidipäästöjen alenemisen. Investointi on myös taloudellisesti kannattava, sillä takaisinmaksuaika on suuruusluokkaa kymmenen vuotta ja siten verrannollinen muihin kiinteistöinvestointeihin ja -parannuksiin, toimitusjohtaja Christoffer Ehrnrooth sanoo.

 

Oy Flinkenberg Ab on vuonna 1921 perustettu tekniseen kauppaan erikoistunut suomalainen perheyritys. Vuonna 2015 yritys työllisti noin 80 henkilöä, ja sen liikevaihto oli 32 miljoonaa euroa.

Kategoriat
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus