Trukkijaosto

Trukkijaoston jäseniä ovat merkittävät Suomessa toimivat trukki- ja sisälogistiikan toimittajat – sekä maahantuojat ja valmistajat. Tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset trukit, myös käytetyt, sekä pinoamis- ja haarukkavaunut. Trukkikauppa on suoramyyntiä loppuasiakkaalle tai vuokrausta eri muodoissaan. Vuokraus on vakiinnuttanut yli kolmanneksen markkinaosuuden – palvelut ja ratkaisut kasvattavat osuuttaan.  Kehittymistä seurataan muun muassa asiakaskuuntelututkimuksin.

Trukkikauppa on kansainvälistä, mutta siihen liittyvä palvelukysyntä enemmänkin paikallista. Trukkijaosto seuraa markkinoiden ja liiketoimintaympäristön muutoksia, lainsäädäntöhankkeita ja toimialan markkinavalvontaa. Jäsenistö kehittää omaa palveluliiketoimintaansa tuottamiensa logistiikkaprosessien tueksi. Työturvallisuus ja jatkuvasti kehittyvät ympäristövaatimukset ovat keskeisiä vastuullisuuden kehittämiskohteita.  Liiketoimintaympäristön seuranta painottuu vastaavasti.

Logistiikka 2018 -näyttely järjestetään ko. vuoden syksyllä. Trukkijaosto on järjestänyt Logistiikka 2011, 2013 ja 2016 -näyttelyt yhdessä Tampereen Messujen ja kumppaneiden (mm. LIMOWA) kanssa.

Jaoston puheenjohtaja on myyntijohtaja Juha Ruotsalainen Logisnext Finland Oy:sta (ent. Rocla Solutions) ja asiamies Juha Ala-Hiiro.

Kategoriat
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus