Opintojen kautta teknisen kaupan alalle

Opintojen kautta teknisen kaupan alalle

Teknisessä kaupassa on valtava määrä erilaisia työtehtäviä monilla eri aloilla. Useimmiten alan työntekijöillä on esimerkiksi liiketalouden tai tekniikan alan koulutus joko ammattioppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta.

Liiketalouden koulutuksen saaneet voivat tehdä esimerkiksi myyntiä ja markkinointia tai hallinto- ja taloustehtäviä. Tekniikan aloilta valmistuneet voivat olla muun muassa auto- tai konetekniikan, rakentamisen tai sähkötekniikan ammattilaisia. Etenkin isommissa yrityksissä on lisäksi omat asiantuntijansa hoitamassa vaikkapa työntekijöihin liittyviä asioita. Heidän koulutuksensa voi olla esimerkiksi henkilöstöhallinnon alalta.

Teknisen kaupan alaan pääsee tutustumaan lukemalla alalla työskentelevien uratarinoita tai hakemalla alan yritykseen TET-harjoitteluun. Lisätietoja näistä löydät alta.

Millaisia töitä alalla tehdään?

Uratarinoiden avulla voit tutustua alan työtehtäviin sekä siihen, millaisella koulutuksella alan työntekijät ovat päätyneet niihin.

Tutustu ammatillisen koulutuksen suorittaneiden uratarinoihin.
Tutustu korkeakouluopinnot suorittaneiden uratarinoihin.

Etsitkö TET-paikkaa?

Kiinnostaako TET-jakso teknisen kaupan alan yrityksessä? Kurkkaa, mitkä Teknisen Kaupan Liiton jäsenyritykset ovat mukana oppilaitosyhteistyössä ja saattavat ottaa TET-harjoittelijoita.

 

Takaisin Opiskelijoille-pääsivulle

Kategoriat
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus