Aamukahviwebinaari ”Esineiden kemikaalikoostumuksesta tietoa Euroopan kemikaalivirastoon – miksi, mitä ja kuka ilmoittaa?” 19.2.2021

Kaupalla ja tuotteiden valmistajilla tai maahantuojilla on uusi velvoite ilmoittaa esineiden sisältämät huolta aiheuttavat aineet Euroopan kemikaaliviraston SCIP -tietokantaan. Jätedirektiivin määräys tuli sovellettavaksi 5.1.2021 alkaen. Tukesin asiantuntija kertoo, mistä on kyse ja ketä tämä koskee.

Aika: Perjantai 19.2.2021 klo 9.00 – 10.00
Paikka: Teknisen Kaupan Liitto ry: webinaari (lähetämme ilmoittautuneille erillisen Teams -linkin)   Hinta: Jäsenille maksuton, muille 150 € + alv / osallistuja
 
Ilmoittautuminen: TÄSTÄ 12.2.2021 mennessä
   
Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) avasi viime lokakuussa uuden tietokannan ja portaalin esineiden sisältämien ns. kandidaattilistalla olevien aineiden ilmoittamiseksi. Tietokanta tunnetaan nimellä SCIP (Substances of Concern In articles as such or in complex objects (Products)). Kaikki esineiden, koneiden ja laitteiden toimittajat ovat ilmoitusvelvollisia, jos esineessä tai sen osassa on enemmän kuin 0,1-painoprosenttia kandidaattilistalla olevaa ainetta. Pakkauksetkin ovat esineitä itsessään. SVHC-aineita on listalla nyt 209. Yhtään tuotekategoriaa tai toimialaa ei ole poissuljettu SCIP-ilmoitusten ulkopuolelle.

Teknisesti tietokanta mahdollistaa sen, että jakeluketjun yritys voi tietyissä tapauksissa hyödyntää valmistajan tekemää ilmoitusta, mutta ECHAn kanssa pitää jokaisen kuitenkin asioida oman velvoitteensa hoitamiseksi.

Tietovaatimuksista, ilmoitusten tekemisestä ja tietokannan tarkoituksesta kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin asiantuntija Sari Tuhkunen.

Tule mukaan kuulemaan lisää, kyselemään ja keskustelemaan aiheesta aamukahviwebinaariimme!

Tervetuloa!            

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus