EU:n markkinavalvonta-asetuksen vaatimukset jakeluketjulle 26.10.2017

Tuoko yrityksesi maahan hissejä, painelaitteita, sähkölaitteita, mittauslaitteita, räjähdysvaarallisissa tiloissa käytettäväksi tarkoitettuja laitteita ja suojausjärjestelmiä tai räjähteitä? Näitä tuotteita koskevassa lainsäädännössä tapahtui osin merkittäviäkin muutoksia vuoden alussa, teknisen kaupan toimijoiden kannalta merkittävimmät näistä ovat muutokset toimijoiden vastuissa ja rooleissa.

 

Aika: Torstai 26.10.2017 klo 9.00–12.00 (aamukahvi 8.30 alkaen)
Paikka: Teknisen Kaupan Liitto, Särkiniementie 3, 00210 Helsinki, kokoustila OHMI 1. krs
Hinta: Jäsenhinta 250 € + alv, muut 350 € + alv
Ilmoittautuminen 19.10.2017 mennessä

 

Yrityksen markkinoidessa tuotetta omalla merkillä tai sitä riittävästi muunneltaessa jakelija tai maahantuoja saatetaan jatkossa katsoa valmistajaksi vastaavine velvoitteineen. Yritys voi myös samanaikaisesti olla sekä jakelija joissakin tuotteissa että maahantuoja jonkin yksittäisen tuotteen kohdalla – kummassakin tapauksessa omine määriteltyine vastuineen.

Muutoksia on tapahtunut tuotteiden dokumentaatiota koskevissa vaatimuksissa kuten kieliversioissa ja säilyttämisajoissa sekä myös raportoimisvelvoitteissa viranomaisille silloin, kun tuotteessa on vaatimustenmukaisuusongelma.

Koulutuksessa Työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntija selvittää lainsäädännön perusteet ja toimijoiden (valmistaja, valmistajan edustaja, maahantuoja ja jakelija) roolit sekä näiden vastuut ja velvollisuudet.

Koulutuksessa käydään lisäksi läpi lainsäädännön jatkokehitys. Tilaisuudessa kuullaan myös markkinavalvojan (Tukes) linjauksia odotuksista yrityksille. Osallistujilla on mahdollisuus tuoda esiin omaa yritykstä askarruttavia kysymyksiä.

Kouluttamassa ovat vanhempi hallitussihteeri Laura Holkko  Työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) sekä johtaja Tuiri Kerttula Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta (Tukes). Koulutus sopii eritoten yritysten myynnin ja markkinoinnin asiantuntijoille ja kaikille, jotka ovat tekemisissä tuotevastuiden kanssa.

Tervetuloa!
 

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus