Kaupan kemikaalilainsäädäntöpäivä

Ajankohtaista lupaviranomaisen, markkinavalvonnan ja tullilaboratorion näkökulmista
Kaupan kemikaalilainsäädäntöpäivässä kuulet tänä vuonna REACH-, CLP- ja biosidiasetuksen ajankohtaisimmista asioista, kaupan alalle aina tärkeitä perusasioita kuitenkaan unohtamatta. Päivän aiheet koskettavat niin kosmetiikan ja kemikaalituotteiden kuin erilaisten kulutustavaroiden ja esineiden myyjiä ja maahantuojia.

Mitkä ovat uusimmat aineiden käytön rajoitukset, mitä on tulossa? REACH rekisteröinti 2018 – mitä jakelijan kannattaa tehdä nyt? Milloin biosidivalmiste on poistettava markkinoilta? Miten kosmetiikan turvallisuus varmistetaan? Miten toimitaan, jos ongelmia ilmenee? Mm. näihin kysymyksiin on luvassa selvennystä.

Tullin roolista ja tehtävistä kemikaalivalvonnassa ja kulutustavaroiden valvontahavainnoista kuullaan Tullilaboratorion puheenvuorossa. Luvassa on vinkkejä jouhevaan asioimiseen Tullilaboratorion kanssa.

Tukesin asiantuntija kertoo kemikaalien turvallisen käsittelyn ja varastoinnin periaatteista kaupassa ja paloturvallisuuden varmistamisesta kauppakeskuksessa. Esitys perustuu mm. Palavien nesteiden säilytys kaupassa -oppaaseen.

Tukesin kemikaalituoterekisterin terveisissä kuullaan sen toimintakäytännöistä ja rekisterin hyödyntämismahdollisuuksista sekä kemikaali-ilmoitusten tekemisen ja päivittämisen perusteista.

Kemikaalimarkkinavalvonnan katsauksessa kerrotaan viimeaikaisista havainnoista ja valvonnan painopisteistä 2016 aikana.

Ole nopea ja ilmoittaudu ajoissa! Paikkoja on rajallinen määrä.

Tarkemman ohjelman löydät TÄÄLTÄ .

Osallistujat

Koulutus on tarkoitettu koko kaupan alalle – vähittäiskaupasta tukkuliikkeisiin ja maahantuojiin. Myös tavarantoimittajien vähittäismyynnin toimitusketjussa on hyvä tietää, miksi ja millaisen tiedon kulkua yritysten välillä kemikaalilainsäädäntö edellyttää.

Kouluttajat

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston sekä Tullilaboratorion asiantuntijat.

Hinta

Kaupan liiton, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Suomen Tukkukauppiaiden liiton jäsenille 250 euroa + alv 24 %, ei-jäsenille 425 euroa + alv 24 %

Koulutuksen hintaan sisältyy päivän kahvitarjoilut sekä lounas.
Koulutusmateriaali on tulostettuna paikan päällä.

 ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN TÄSTÄ   

   
Tervetuloa!

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus