ETIM-Tuotetietopäivästä työkaluja digitalisaatioon

Julkaistu 3.11.2015 |

ETIM-tuotetietopaiva_29.10.2015Tuotetiedon aktiivinen jakaminen lisää asiakkaitten luottamusta ja kasvattaa liiketoimintaa koko sähköistysalalla eri toimijoineen. Digitalisaatio tarjoaa tähän ennennäkemättömät mahdollisuudet, kunhan tieto tuodaan yhdenmukaisessa muodossa alan ja sen asiakkaitten käyttöön.

Näin todettiin yhteisesti torstaisessa ETIM-tuotetietopäivässä, joka kokosi 270 sähköteknisen kaupan toimijaa Finlandia-taloon. Tilaisuuden järjesti Sähkönumerot.fi-palvelua ylläpitävä Teknisen Kaupan jäsenyhdistys Sähköteknisen Kaupan Liitto (STK), joka edistää ETIMin eli European Technical Information Model -standardin käyttöönottoa sähköistysalalla.

Avauspuheenvuorossaan STK:n puheenjohtaja, SLO:n toimitusjohtaja Mika Höijer kannusti alan valmistajia ja maahantuojia tekemään raa’an työn tuotetiedon syöttämiseksi ETIM-muotoisena alan yhteiseen tietokantaan.

Hän muistutti, että asiakkaat vertailevat tuotteiden teknisiä ominaisuuksia jo tänäkin päivänä. Uhkana on, ettei vähäisillä tai virheellisillä tuotetiedoilla pääse jatkossa edes mukaan vertailuun. Toisaalta kaikkialle etenevä digitalisaatio myös tarjoaa paljon, joten mukaan kannattaa liittyä nopeasti.

Iltapäivän aikana tutustuttiin käyttövalmiisiin työkaluihin, joilla tuotteiden tekniset ominaisuudet on helppo siirtää STK:n ylläpitämään tietokantaan. Niistä oli kertynyt jo tuoretta kokemusta edellispäivänä, kun tilaisuudessa esiintynyt valmistaja oli siirtänyt tietokantaan noin 2000 valaisimen ETIM-tiedot vain yhden tiedoston latauksella.

STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoi tietokannassa olevan jo 18000 tuotetta, joilla on tiedot myös ETIM-muodossa. Nyt omatoimiseen tietojen vientiin on avattu täydet mahdollisuudet, joten työhön voi ryhtyä heti. Samaan aikaan tuoteluokkien määrittely- ja käännöstyö jatkuu yhdessä valmistajien ja maahantuojien asiantuntijoiden kanssa.

Tutustu 29.10. pidetyn tuotetietopäivän esityksiin ja kuviin.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Tarja Hailikari, STK, puh. 040 7358673, tarja.hailikari(at)stkliitto.fi

Kuvat: Jori Gustafsson

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus