Bisnesbussikiertue onnistui yli odotusten

Julkaistu 14.12.2017 | Hannu Kyyhkynen

Teknisen kaupan loppuunmyyty bisnesbussi kierrätti marraskuun lopussa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluopiskelijoita kolmessa teknisen kaupan yrityksessä. Kaikki nelisenkymmentä opiskelijaa saivat aimo annoksen dataa teknisen kaupan kokonaisuudesta ja eritoten yrityksistä, joissa vierailtiin.

Opiskelijapalautteiden mukaan päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja antoi hyvän kuvan eritoten yritysten tarjoamista opinnäyte- ja työharjoittelupaikoista. Lisäksi osallistujat kehuivat saaneensa hyvän kokonaiskuvan teknisen kaupan toimialasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Myös mukana olleet AMK-yhteyshenkilöt kiittelivät päivän antia.

Ramirent Finland Oy:ssä toimitusjohtaja Mikael Kämpe esitteli konsernin toimintaa sekä tuote- ja palveluportfoliota. Keskeinen viesti opiskelijoille oli, että yritys kouluttaa mielellään uusia osaajia ja että työssä oppiminen on keskeisen kehittymisen tae Ramirentissä. Esimerkiksi tänä vuonna Ramirent on palkannut noin 80 uutta osaajaa organisaation.

Henkilöstöpäällikkö Anne Luodonpää korosti monipuolisia urapolkuja ja kansainvälisisä tehtäviä, joita yritys pysty tarjoamaan. Lopuksi tutustuttiin Ramirent Finland Oy:n uusiin esittely- ja koulutustiloihin.

SGN Group Oy:ssä hallituksen jäsen ja johtaja Stefan Nieminen kertoi kasvustaan yrittäjyyteen 85-vuotiaan perheyrityksen kolmannen sukupolven edustajana. Nieminen korosti puheessaan asenteen, ennakkoluulottomuuden ja kansainvälisyyden merkitystä työuraansa aloitteleville nuorille.

Bisnesbussikiertueen osallistujista valtaosa oli opiskelijoita, mutta mukaan mahtui myös muutama ammattikorkeakoulujen opetus- tai kehitystyön edustaja.

Yrityksen markkinointipäällikkö Helena Peltola ja henkilöstöpäällikkö Tuire Rasehorn kertoivat omista urapoluistaan sekä juonsivat mielenkiintoisen paneelikeskustelun, jossa yrityksen AMK-taustaiset työntekijät huoltoinsinööri Juha Paloviita, Head of e-Commerce Miikka Marttila sekä Business Controller Heidi Merivirta keskustelivat yleisön kanssa samalla kun kertoivat persoonallisella tavalla oman kehityspolkunsa. Opiskelijat kyselivät aktiivisesti teknisen kaupan roolista ja perinteisen tukkukaupan muuttumisesta enemmän kuluttajavetoiseen liiketoimintaan.

Robert Bosch Oy:ssä myyntijohtaja Matti Hämäläinen avasi säätiöomisteisen Bosch-konsernin toimintaa ja sen tarjoamia kansainvälisiä työuria. Saku Närhi ja Johanna Sinkkonen kertoivat omasta urapolustaan ja työharjoittelukokemuksistaan.

Opiskelijoita kiinnosti eritoten kansainväliset harjoittelumahdollisuudet sekä tuotekehitykseen liittyvät tehtävät. Lisäksi keskusteltiin Bosch Oy:n verkottumistrategioiden vaikutuksista käytännön liiketoimintaan.

Kokonaisuudessaan tämä ensimmäinen, kokeilumielessä järjestetty bisnesbussikiertue onnistui niin hyvin, että vastaavia kiertueita yrityksissä jatketaan ensi vuonnakin.

Hannu Kyyhkynen
  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus