Flinkenbergiltä merkittävä investointi aurinkoenergiaan

Julkaistu 20.6.2016 |

Teknisen Kaupan jäsenyritys Oy Flinkenberg Ab on hankkinut 30 prosenttia GreenEnergy Finland Oy:n (GEF) osakekannasta. Kyseessä on noin miljoonan euron pääomasijoitus lupaavaan uusiutuvan energian alan kasvuyritykseen.

Omistusjärjestelyllä yhtiöt hakevat synergiaetuja. Yhtiöiden liiketoiminnot täydentävät toisiaan erinomaisella tavalla ja molemmat yhtiöt tulevat jatkamaan omien tuotteidensa ja palveluidensa tarjontaa ja kehittämistä.

–  Uskomme vahvasti aurinkosähköalan kasvuun. Tekniikka on kehittynyt viime vuosina huimasti, ja tämän hetken matala korkoympäristö on otollinen aurinkopaneelijärjestelmien hankintoihin. Aurinko-energiainvestoinnissa edullinen rahoitus on tärkeämpää kuin eteläinen sijainti. Omalla katolla olevat aurinkopaneelijärjestelmät tuottavat Suomessakin kilpailukykyisempää sähköä kuin teolliset tuulivoimalaitokset, kun huomioon otetaan sähkönsiirrosta aiheutuneet kustannukset. Kyse ei ole enää näpertelystä, vaan taloudellisesti järkevistä investoinneista. Lisäksi uusiutuvaan energiaan investoiminen täydentää Flinkenbergin arvoja ja strategisia tavoitteita, Flinkenbergin kehitysjohtaja Christoffer Ehrnrooth kertoo.

GreenEnergy Finland saa Flinkenbergistä pitkäjänteisen teollisen yhteistyökumppanin. Osapuolet ovat myös sopineet, että GreenEnergy Finlandin hallitus saa puheenjohtajakseen Christoffer Ehrnroothin ja uudeksi jäseneksi Henrik Gayerin, joka on aiemmin ollut muun muassa Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja.

GreenEnergy Finland Oy:n toimitusjohtaja Miko Huomo kertoo yrityksen hyötyvän yrityskaupasta.

– Aurinkosähköala on nyt erityisen vahvassa kasvussa Suomessa ja varsinkin globaalisti. Flinkenbergin  kanssa tehty rahoitusratkaisu antaa GEF:lle merkittävän kasvun avaimet vahvistaen yrityksen asemaa kansallisilla markkinoilla ja mahdollistaa laajentumisen kansainvälisille markkinoille. Sijoitus ja siihen liittyvät hallitusjärjestelyt vahvistavat myös merkittävästi yrityksen strategista osaamista ja verkostoitumista. Tämä strateginen sijoitus on tärkeä osa yrityksen hakemaa yhteensä noin kolmen miljoonan euron rahoituspakettia, jonka turvin yritys pystyy investoimaan omien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen lisäksi liiketoiminnan nopeaan kansainväliseen laajentumiseen.
GreenEnergy Finland Oy:n arvion mukaan Suomen aurinkosähkömarkkinoiden koko vuoteen 2030 mennessä lasketaan miljardeissa euroissa. Kansainvälisten markkinoiden koko on luonnollisesti moninkertainen.

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus