Kehuja kerännyt bisnesbussi tutustutti opiskelijoita teknisen kaupan uramahdollisuuksiin

Julkaistu 26.11.2019 |

Teknisen Kaupan Liiton bisnesbussi vei taas marraskuun lopussa ammattikorkeakouluopiskelijoita tutustumaan teknisen kaupan alan yrityksiin. Kahden bussin kyydissä oli iso joukko pääkaupunkiseudun insinööri- ja tradenomiopiskelijaa. Päivän isäntinä toimivat tänä vuonna Onninen Oy, Toyota Material Handling Oy sekä Sten&Co Oy.

Onnisen hulppeissa tiloissa Kalasatamassa opiskelijat pääsivät tutustumaan urapolkuihin ja työtehtäviin, ja pohtimaan digitaalisen myynnin tulevaisuutta. Toyotalla tarjoiltiin useampikin uratarina sekä katsaus työntekijöiden tulevaisuudensuunnitelmiin ja tavoitteisiin. Stenillä tutustuttiin yritysten toimintaan ja työnkuviin, ja päästiin kiertämään yrityksen tiloissa.

Päivään osallistuneet opiskelijat kehuivat isäntäyrityksiä kiinnostaviksi ja koko tapahtumaa hyvin järjestetyksi. Palautteissa mainittiin erityisesti konkreettinen tieto eri työtehtävistä sekä mahdollisuus tavata potentiaalisia työnantajia kasvotusten.

Bisnesbussipäivä järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Tapahtuman tavoitteena on tarjota opiskelijoille tietoa teknisen kaupan alasta, yritysten toiminnasta sekä työ- ja harjoittelumahdollisuuksista. Isäntäyrityksissä on paikalla yritysten avainhenkilöitä, joten opiskelijat saavat suoria kontakteja heihin.

– Bisnesbussipäivä sai jälleen todella hyvää palautetta, ja jäsenyrityksemme olivat erittäin tyytyväisiä päästessään esittelemään omaa osaamistaan, työtehtäviään ja urapolkujaan tulevaisuuden työntekijöille, toteaa johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen, joka vastaa Teknisen Kaupan Liitossa osaamisen kehittämisestä.

– Myös ensi vuonna järjestetään vähintään yksi bisnesbussipäivä. Osallistumismahdollisuutta tarjotaan ensisijaisesti niille jäsenyrityksillemme, jotka ovat mukana liiton yrityslistalla ja tarjoavat jo nyt opiskelijoille työharjoittelupaikkoja. Teknisen Kaupan oppilaitosyhteistyö on luonnollisesti avoin kaikille jäsenyrityksille, joten tervetuloa mukaan!

 

 

 

Lisätietoja:

www.tekninen.fi/opiskelijoille

Hannu Kyyhkynen

Johtava asiantuntija, osaamisen kehittäminen

Teknisen Kaupan Liitto

+358 (0)50 599 4942

hannu.kyyhkynen@tekninen.fi

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus