Kova kysyntä tuo hydrauliikka- ja pneumatiikka-alalle myös haasteita – nyt panostetaan koulutukseen

Julkaistu 4.10.2018 |

Hydrauliikka- ja pneumatiikka-alalla on takanaan vahva vuosi: myynti on noussut 17 prosenttia ja markkinat käyvät kuumina. Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistyksen puheenjohtaja Kalle Tuohimaan mukaan toimituskokonaisuudet ovat kasvaneet ja mekatroniikka ja elektroniikka ovat tulleet mukaan hydrauliikan ja pneumatiikan ratkaisuihin.

– Perushydrauliikka ja -pneumatiikka ovat pitäneet hyvin pintansa, mutta myös alamme tekniikan trendit ovat vahvistuneet. Viimeisimpinä trendeinä ovat nousseet esiin muun muassa keskenään keskustelevat älykkäät koneet, ennustava kunnonvalvonta sekä energiatehokkaammat ratkaisut, kuten esimerkiksi hybridikäytöt, Tuohimaa kertoo.

Alan yritykset painiskelevat kuitenkin samojen ongelmien kanssa kuin suurin osa muistakin teknisen kaupan alan yrityksistä. Kova kysyntä on johtanut muun muassa toimitusaikojen venymiseen.

– Lisäksi myös meillä on haasteita saada alalle uusia tulijoita. Alamme koulutusresurssit ja -mahdollisuudet ovat Suomessa riittämättömät, Tuohimaa sanoo suoraan.

– Koulutukseen panostaminen onkin painopistealueemme ja meillä toimii koulutusjaos. Olemme muun muassa toteuttaneet koulutusmuotoina hydrauliikan putkistopassikoulutuksen sekä laajemman eurooppalaiseen CETOP-standardiin perustuvan hydrauliikka- ja pneumatiikkakoulutuksen. Lisäksi olemme saaneet lisättyä alamme koulutuskiintiötä ammattiopistoihin sekä aloittaneet muuntokoulutuksen yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa.

Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry perustettiin vuonna 1977 ja se liittyi Teknisen Kaupan Liiton yhdistysjäseneksi vuonna 2009. Yhdistyksellä on 61 jäsenyritystä, joiden myynti oli viime vuonna yhteensä 620 miljoonaa euroa. Jäsenyritykset edustavat noin 80 prosenttia alan markkinoista Suomessa.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Kalle Tuohimaa

Hydrauliikka- ja pneumatiikkayhdistys ry

0400 731356

www.fhpa.fi

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus