Logisnext Finland ja Fincumet kierrättävät vanhat trukit ja lyijyakut ympäristöystävällisesti

Julkaistu 17.6.2020 |

Teknisen Kaupan Liiton jäsen Logisnext Finland Oy ja Fincumet Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen trukkien ja lyijyakkujen kierrätysyhteistyöstä. Yhteistyön kulmakivenä on vanhan trukin täydellinen kierrätys sekä siitä saatava raportointi, joka voidaan toimittaa myös Logisnext Finlandin asiakkaalle.

Vaikka trukki tulee elinkaarensa päähän, on siinä vielä paljon osia, jotka voidaan hyödyntää. Yhteistyön tuloksena trukista kierrätetään kaapelit, metallit ja lyijyakut kokonaisuudessaan, ja ne hyödynnetään uudestaan teollisuuden raaka-aineiksi. Fincumet käsittelee kaapelit ja metallit omissa tuotantoprosesseissaan ja valmistaa niistä kierrätysmetalligranulaattia. Trukkien kaapeleista valmistetaan granulaattia ja muut metallit prosessoidaan sopiviksi raaka-aineiksi valimoteollisuuteen. Yhteistyöllä korostuu trukin koko elinkaaren suunnittelu valmistuksesta kierrätykseen.

“On hienoa, että pääsemme toteuttamaan tätä käytännössä”, iloitsee strateginen ostopäällikkö Marcus Suokas yhteistyöstä. Fincumet osa Fortumia ja kiertotalouden ratkaisuilla pidetään arvokkaat materiaalit kierrossa jalostamalla niistä uusia raaka-aineita. Metallien lisäksi Fortum kierrättää muun muassa muoveja ja akkuja.

Raportointi tuo läpinäkyvyyttä ja varmistaa kiertotalouden tulokset 

”Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti kestävän kehityksen toimiin ja ympäristöä tukeviin tekoihin. Meille on tärkeää, että olemme osaltamme edistämässä nollapäästöisyyttä. Kiertotalous on yksi avaintekijöistä sen saavuttamiseen. Fincumet tarjoaa meille kiertotalouden toteuttamiseen ainutlaatuisen mahdollisuuden, josta myös asiakkaamme hyötyvät.” sanoo Logisnext Finlandin liiketoiminnan ja kestävän kehityksen johtaja, Outi Kettunen. Raportoinnin tarve on kasvanut valtavasti ja Fincumet tarjoaa osana kierrätysyhteistyötä siihenkin ratkaisun. Kaikista kierrätystoimista saadaan reaaliaikaista tietoa ja raportteihin voi koota tietoa siitä, mitä on kierrätetty, hyvitetty ja veloitettu. Yhteistyö antaa läpinäkyvyyttä Fincumetin tuottamien raporttien ansiota, sillä ne voidaan toimittaa myös Logisnext Finlandin loppuasiakkaalle.

“Haluamme tehdä kierrätyksen mahdollisimman helpoksi ja läpinäkyväksi, sillä kiertotalous on konkreettisia tekoja”, kertoo Suokas.

Logisnext Finlandin elinkaariajattelu näkyy

Logisnext Finland Oy (entinen Rocla Solutions Oy) on Mitsubishi Logisnext Europe -konserniin kuuluva sisä- ja citylogistiikkaratkaisuja tarjoava yritys. Sen tuotevalikoimiin kuuluvat CAT® ja Rocla -merkkiset trukit ja erilaiset sisälogistiikkaan liittyvät palvelut.

”Edustamamme trukit suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Suomessa ergonomia, tuottavuus ja pitkäikäisyys edellä. Esimerkiksi niiden huoltaminen on helppoa modulaarisen suunnittelun ansiota. Huoltomme Suomessa painottaa koneiden pitkäikäisyyttä ja niiden turvallista käyttöä. Tuotteen elinkaariajattelu on osa dna:tamme ja siksi sopimus Fincumetin kanssa on meille tärkeä,”  toteaa Logisnext Finlandin jälkimarkkinointipäällikkö Jukka Korpinen.

Kun trukki on tullut elinkaarensa päähän, Fincumet noutaa sen suoraan asiakkaalta Ikaalisissa sijaitsevaan käsittelylaitokseensa, jossa niistä tehdään teollisuudelle uusia raaka-aineita.

”Kiertotalous toteutuu nyt konkreettisesti, luotettavasti ja läpinäkyvästi. Suomessa suunnitellut ja valmistetut trukit toimitetaan suomalaisille asiakkaillemme varmistamaan sisälogistiikan onnistuminen. Ja kun trukki tulee elinkaarensa päähän, niin niiden kierrätys tapahtuu pääosin Suomessa,” toteaa Outi Kettunen.

Outi Kettunen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja, Logisnext Finland

+358 (0)40 760 1843

outi.kettunen@rocla.com

 

Alkuperäinen artikkeli julkaistu täällä: https://www.rocla.fi/news/ainutlaatuinen-sopimus-logisnext-finland-oyn-ja-fincumet-oyn-valilla-takaa-vanhojen-trukkien

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus