Moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti huimassa kiidossa

Julkaistu 12.3.2020 |

Moottoripyörien, mopojen ja mopoautojen myynti kasvaa edelleen, ja kevättä kohti mentäessä se on saanut vielä uutta vauhtia. Myyntiä lisäävät lähestyvä ajokausi ja alan tapahtumat, mutta myös kevytautolaki, jonka voimaantulo näyttää erittäin epätodennäköiseltä.

Moottoripyörien myynti kasvoi tammi-helmikuussa 28 prosenttia viime vuodesta ja mopojen myynti peräti 82 prosenttia.

– Pitkän suvantovaiheen jälkeen alkanut kasvu on nyt jatkunut pari vuotta ja tahti kiihtyy koko ajan. Myyntiä ovat vauhdittaneet merkittävästi myös tammikuun lopussa järjestetyt MP20-messut, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Myös mopoautokauppa on elpymässä nyt, kun kevytautolain voimaantulo siirtymäkauden jälkeenkin näyttää erittäin epätodennäköiseltä. Tammi-helmikuun aikana on myyty jo 22 mopoautoa eli myynti on huikeasti kuusinkertainen vuoden takaiseen verrattuna.

Uutena trendinä alalla näkyvät vähäpäästöiset sähköiset kulkupelit, joita löytyy niin moottoripyöristä ja mopoista kuin skoottereistakin. Summa uskoo tarjonnan kasvavan entisestään vuodenvaihteessa voimaan tulleen Euro5-päästöstandardin myötä.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että L-luokan ajoneuvojen eli mopojen, moottoripyörien, kolmipyörien ja nelipyörien päästöt laskevat samalle tasolle kuin autojen. Alalla panostetaan muutenkin voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jolla pystyttäisiin pienentämään päästöjä teknologian avulla.

Sähkökäyttöiset kaksipyöräiset ovat etenkin nuorten kuskien suosikkeja paitsi ympäristöystävällisyyden, myös helppouden vuoksi. Huollon tarve on pieni, polttoaineita tai öljyjä ei tarvitse käsitellä ja akun lataaminen on erittäin edullista.

 

Lisätietoja:

Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa
040 1421 993

Moottoripyöräjaoston johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen
Teknisen Kaupan Liitto
050 599 4942

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus