MP-messuilla kävi entistä enemmän ensikertalaisia

Julkaistu 4.2.2019 |

MP-messuilla vieraili tänä vuonna entistä enemmän ensikertalaisia. Kävijöistä reilu viidennes oli messuilla ensimmäistä kertaa. MP-messut järjestettiin 1.–3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. MP 19 -messut järjesti Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.

MP 19-messuihin osallistuivat kaikki suurimmat moottoripyörämerkit ja niiden uutuudet kiinnostivat tapahtuman 57 000 kävijää. Kaikki koeajoajat oli varattu ja messuilla viihdyttiin keskimäärin lähes neljä tuntia. Tänä vuonna messuilla oli esillä myös entistä enemmän sähkömoottoripyöriä ja -mopoja.

– Sähköpyörät kiinnostivat MP-messuilla ja ne ovat varmasti tuoneet myös paljon sellaisia kävijöitä, jotka eivät aikaisemmin ole täällä käyneet. Uusien innostuneiden kävijöiden merkitys on moottoripyöräalalle suuri. Erityisesti toivomme, että nuoret innostuvat moottoripyöräilystä, kertoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Summan mukaan messut aloittivat vuoden 2019 moottoripyörämyynnin hyvissä tunnelmissa. Kaupallisuus on palaamassa tapahtumaan vahvasti, ja moottoripyörämyynnin uskotaan kasvavan myös tänä vuonna.

– Moottoripyörien merkitys kaupunkiliikenteessä tulee varmasti muuttumaan lähivuosien aikana. Kaksipyöräisten kätevyys ja ympäristöystävällisyys kaupunkiliikenteessä tulee muuttamaan kaupunkikuvaa, Summa uskoo.

Kävijätyytyväisyys huippuluokkaa

MP-messujen kävijöistä 99 prosenttia oli tyytyväisiä tapahtuman sisältöön. Kävijöistä 22 prosenttia oli messuilla ensimmäistä kertaa, kun vastaava luku oli vuosi sitten 14 prosenttia.  Tämä selviää Kantar TNS:n messuilla tekemästä kävijätutkimuksesta. Kävijöistä reilusti yli puolet (66%) ajaa itse moottoripyörää tai mopoa. Joka kymmenes kävijöistä ei omista moottoripyörää tai mopoa, mutta harkitsee sellaisen hankintaa.

MP 20 -messut järjestetään 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Sitä ennen keväällä 2019 järjestetään Suuri koeajopäivä perjantaina 7.6.2019 Messukeskuksen pysäköintialueella Helsingissä. Koeajopäivät järjestetään myös Tampereella keskiviikkona 5.6.2019 ja Turussa torstaina 6.6.2019. Koeajettavina on silloin kaikkien moottoripyörämerkkien uutuuksia. Koeajopäivät järjestää Messukeskus yhteistyössä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa.

MP-messujen kävijätutkimuksen teki Kantar TNS ja siihen vastasi 200 MP-messujen kävijää.

Kuvia median käyttöön löytyy osoitteesta  http://mediabank.messukeskus.com

 

Lisätietoja:

Moottoripyöräjaoston asiamies Hannu Kyyhkynen

Teknisen Kaupan Liitto

050 599 4942

hannu.kyyhkynen(at)tekninen.fi

 

Tiedottaja Teija Armanto

Messukeskus

050 376 0804

teija.armanto(at)messukeskus.com

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus