MP-messut oli taas menestys

Julkaistu 4.2.2020 |

Viime viikonloppuna järjestetyt MP-messut keräsi taas suuren yleisön ja kehuja kävijöiltä. Tänä vuonna keskustelun teemoiksi nousivat muun muassa sähkökäyttöiset uutuuspyörät sekä kasvava kiinnostus moottoripyöräilyä kohtaan.

31.1.-2.2. Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt MP-messut olivat taas menestys. Tapahtuma keräsi viikonlopun aikana yhteensä yli 55 000 kävijää, ja pelkästään lauantaina paikalla oli yli 30 000 vierasta. Koko messuviikonlopun kävijämäärä kasvoi noin 6 prosenttia viime vuodesta.

Vaikka messut järjestetään Helsingissä, yllättäen vain 35 prosenttia vieraista on pääkaupunkiseudulta. Suomalaisten kävijöiden lisäksi Pohjois-Euroopan suurin moottoripyörätapahtuma kiinnostaa myös naapurimaiden motoristeja.

Messukeskus järjesti MP-messut nyt jo 15. kertaa Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summan mukaan maahantuojat ovat tyytyväisiä sekä tapahtumaan että moottoripyörien myyntiin.

– Kauppa kävi messuilla erittäin hyvin. Kävijät olivat kiinnostuneita kaikista tarjolla olleista tuotteista – moottoripyöristä, mopoista, mopoautoista, vaatteista, varusteita ja palveluita. Messuvieraat ovat ”löytäneet” myös sunnuntaipäivän, jonka kävijämäärä kasvoi reilusti viime vuodesta.

Yhtenä messujen vetonauloista olivat myös sähkökäyttöiset moottoripyörät ja skootterit, joita oli tänä vuonna esillä kymmenkunta. Summa uskoo, että ensi vuonna messuilla tullaan näkemään paljon enemmän sähkömoottoripyöriä.

– Moottoripyöräilyn suosio kokonaisuudessaan näyttäisi olevan kasvussa. MP-alan yhteistyöryhmän teettämän tutkimuksen mukaan etenkin nuoret aikuiset pitävät moottoripyöräilyä kiinnostavana harrastuksena, Summa sanoo.

Moottoripyörällä pääsee liikkumaan ruuhkissa helpommin ja päästöt ovat keskimääräisesti pienemmät kuin autoilussa. Moottoroidut kaksipyöräiset ovatkin pikemminkin ratkaisu kuin ongelma kaupunkiliikennettä kehitettäessä.

– Ala haluaa olla aktiivisesti mukana keskustelussa, kun valtiovalta harkitsee tulevia liikennettä koskevia ratkaisuja, sanoo Teknisen Kaupan Liiton johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen.

Kantarin messuilla tekemän kävijätutkimuksen mukaan 95 prosenttia kävijöistä oli erittäin tyytyväisiä tapahtumaan ja 93 prosenttia aikoi tulla messuille myös ensi vuonna. Kantar haastatteli 200 kävijää messujen aikana.

MP 21 Moottoripyörämessut järjestetään 5.–7.2.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa
040 1421 993

Moottoripyöräjaoston johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen
Teknisen Kaupan Liitto
050 599 4942

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus