Prätkällä töihin -päivä oli taas menestys

Julkaistu 19.6.2018 |

Kesäkuun 8. päivänä vietetty Prätkällä töihin -päivä kannusti taas ison joukon motoristeja ajamaan työmatkansa kaksipyöräisellä. Myös samalla viikolla järjestetty Moottoripyörien koeajopäiväkiertue onnistui loistavasti.

Jo kuudentena vuonna peräkkäin järjestetty Prätkällä töihin -päivä nosti prätkäilyn puheenaiheeksi ja lisäsi motoristien määrää työmatkaliikenteessä. Teemapäivän tavoitteena oli kertoa, että moottoripyörä on etenkin kaupunkiliikenteessä autoa nopeampi, ketterämpi ja ekologisempi kulkupeli. Lisäksi moottoripyöräily tarjoaa tilaisuuden nollata ajatuksia työpäivän jälkeen.

Prätkällä töihin -päivä näkyi liikenteen lisäksi mediassa. Päivän kummi Hanna Sumari ja moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa vierailivat teemapäivän aamuna Huomenta Suomessa puhumassa prätkäilyharrastuksesta. Lisäksi prätkäkyydin töihin saivat muun muassa Radio Nostalgian tuottaja sekä Radio Suomi Helsingin toimittaja, joka innostui kyydistä niin paljon, että hoiti koko aamupäivän kulkemiset prätkän kyydissä.

Teknisen Kaupan Liiton asiamies Hannu Kyyhkynen piti tämänvuotista teemapäivää erittäin onnistuneena.

– Tällaiset päivät tarjoavat moottoripyöräilijöille positiivista näkyvyyttä ja tuovat uusia näkemyksiä joskus yksipuoliseen julkiseen keskusteluun yksityisautoilusta ja joukkoliikenteestä kaupunkialueilla, Kyyhkynen sanoo.

Myös samalla viikolla järjestetty Moottoripyörien koeajokiertue onnistui erinomaisesti. Tampereella pääsi 6.6., Turussa7.6. ja Helsingissä 8.6. koeajamaan uusimpia moottoripyöriä 16 eri merkiltä. Kolmen päivän aikana tehtiin yhteensä 2400 koeajoa ja vauhdin hurmaan pääsi 2100 koeajajaa.

Koeajopäivä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kiertueena, sillä aikaisemmin tapahtuma on ollut vain Helsingissä.

– Kokeilu vahvisti näkemyksiämme siitä, että kun toimiala tekee yhteistyötä ja uudet pyörät ovat koeajettavissa samalla kerralla, lähtevät myös uudet potentiaaliset motoristit sankoin joukoin liikkeelle. Prätkällä töihin -päivän yhteydessä järjestettävä koeajokiertue toteutetaan myös ensi kesänä yhteistyökumppanimme Messukeskuksen kanssa, Kyyhkynen vahvistaa.

Kesän sää on tähän mennessä suosinut kaksipyöräharrastuksesta kiinnostuneita.

– Jos mopo- tai moottoripyöräajokortti on hankittu, kannattaa nauttia kesästä ja hankkia uusia elämyksiä pyörän selästä käsin!

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus