Teknisen Kaupan Liiton puheenjohtajaksi Bang & Bonsomer Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Teittinen

Julkaistu 29.11.2018 |

Teknisen Kaupan Liiton puheenjohtajaksi on valittu tänään pidetyssä liiton syyskokouksessa Bang & Bonsomer Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Teittinen. Hän painottaa yritysten investointeja tukevaa politiikkaa yhtenä keinona hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi.

Tänä vuonna sata vuotta täyttäneen Teknisen Kaupan Liiton 23. puheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Mikko Teittinen Bang & Bonsomer Group Oy:stä *). Varapuheenjohtajiksi valittiin toimitusjohtaja Mikael Kämpe (Ramirent Finland Oy) ja toimitusjohtaja Martti Forss (Onninen Oy).

Teknisen Kaupan Liiton vuoden 2019 hallitukseen nimitettiin lisäksi toimitusjohtaja Markku Hämäläinen (Brandt Oy Ab), toimitusjohtaja Mika Höijer (STK ry/SLO Oy), toimitusjohtaja  Hannele Julin (S&N Osakeyhtiö) *), toimitusjohtaja Aimo Kankare (Kontino Oy Ab), toimitusjohtaja  Kalle Kettunen (Telko Oy), toimialajohtaja Vesa Laineenkare (Wihuri Oy), toimitusjohtaja  Hans Martens (SEW Eurodrive Oy) *), toimitusjohtaja Pasi Nieminen (Toyota Material Handling Finland Oy) ja toimitusjohtaja Kalle Tuohimaa (HPY ry/Bosch Rexroth Oy).

Hallitus aloittaa työnsä uudessa kokoonpanossaan 1.1.2019.

Mikko Teittinen on toiminut Bang & Bonsomer Group Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2010. Teknisen Kaupan Liiton hallituksen jäsenenä hän on ollut vuodesta 2010-2017 ja nyt uudestaan tulevan vuoden alusta alkaen.

Hallituksen uusi puheenjohtaja odottaa suomalaisyritysten uudistumisen vauhdittamiseksi investointeja tukevaa politiikkaa, jotta teollisuuden tuotantokapasiteettia saadaan kasvatettua kysyntää vastaavaksi.

– Suomen bruttokansantuote saavutti tänä vuonna vuoden 2008 tason, ja myös Teknisen Kaupan myynti yltää vihdoinkin vuoden 2008 tasolle. Menetetyn vuosikymmenen aikana yritysten investoinnit ovat olleet vaatimattomat ja teollisuuden tuotantokoneisto on supistunut. Parin viime vuoden hyvä kehitys uhkaa hiipua, ellei Suomen uusi hallitus toteuta yritysten investointeja ja uudistumista tukevaa politiikkaa. Suomi työllistyy vain kasvun ja investointien kautta. Näin voimme varmistaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamisen ja kehittämisen, Teittinen sanoo.

– Teknologia kehittyy tänä päivänä kiihtyvällä vauhdilla ja teknisen kaupan merkitys yritysten innovaatiotoiminnan ja investointien mahdollistajana korostuu. Suomalaisilla yrityksillä ja teknisellä kaupalla on kaikki edellytykset olla edelläkävijöitä uuden teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä.

 

*) = uusi jäsen hallituksessa

 

Lisätietoja:

 

Toimitusjohtaja Markku Uitto

Teknisen Kaupan Liitto

0400 407 870

markku.uitto(at)tekninen.fi

 

 

Toimitusjohtaja Mikko Teittinen

Bang & Bonsomer Group Oy

0400 638 655

mikko.teittinen(at)bangbonsomer.fi

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus