Teknisen Kaupan Liitto haastaa jäsenyrityksensä mukaan Yrityskylän Tulevaisuuslupaukseen tarjoamaan nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia

Yrityskylän Tulevaisuuslupaus-kampanja haastaa yritykset ja muut työpaikat tarjoamaan myönteisiä työelämäkokemuksia nuorille. Teknisen Kaupan Liitto osallistuu kampanjaan aktivoimalla omia jäsenyrityksiään.

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä-oppimiskokonaisuus täyttää jo kymmenen vuotta, ja haastaa nyt Tulevaisuuslupaus-kampanjallaan yritykset ja muut työpaikat tarjoamaan myönteisiä työelämäkokemuksia nuorille.

Tulevaisuuslupaus-kampanjan tavoitteena on haastaa organisaatioita tekoihin, jotka edistävät nuorten sopeutumista työelämään. Lisäksi kampanjalla halutaan nostaa keskusteluun koronan vaikutuksia nuorten elämässä. Koronatilanteessa nuorten työelämäkokemusten saaminen on vaikeutunut TET-jaksojen ja kesätyömahdollisuuksien on peruuntuessa. Vain käytännönläheisten ja myönteisten työelämäkokemusten myötä nuori voi oppia työelämästä ja innostua siitä.

”Teknisessä kaupassa koetaan, että nuorilla ei ole totuudenmukaista kuvaa siitä, mitä toimiala tekee, mikä sen merkitys on ja millaisia työtehtäviä se voi tarjota nuorille. Monesti on myös keskusteltu siitä, että alan mielikuvaa tulisi rakentaa jo ennen, kuin nuori siirtyy toisen asteen koulutukseen eli lukioon tai ammattikouluun”, sanoo Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto.

”Haluamme ehdottomasti osallistua Tulevaisuuslupaus-kampanjaan ja haastamme kaikki jäsenyrityksemme tarjoamaan nuorille niin TET-jaksoja, harjoittelupaikkoja kuin kesätyöpaikkojakin. Varmistetaan, että nuoret näkevät alan mahdollisuudet. Tämä on erinomainen tilaisuus tehdä vastuullisia tekoja käytännössä.”

Teknisen Kaupan Liiton haastoi kampanjaan mukaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry. Kampanjaan on osallistunut jo useita suomalaisia yrityksiä ja muita toimijoita kuten Nordea, K-ryhmä, John Deere, Meyer Turku, YIT ja Orion.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Markku Uitto
Teknisen Kaupan Liitto
markku.uitto[at]tekninen.fi
0400 407 870

Uutiset

Mahdollisuuksien kauppa -kampanja esittelee nuorille monipuo...

Helmi-maaliskuussa somekanavissa näkyvä Mahdollisuuksien kauppa -kampanja kannustaa tutustumaan kaupan toimialan monipuolisiin mahdollisuuksiin. Kampa...

Uutiset

Moottoripyörien ensirekisteröinneissä laskua 6,9 % – taloude...

Viiden perättäisen kasvuvuoden jälkeen moottoripyörien ensirekisteröinnit taittuivat Suomessa 6,9 prosentin laskuun vuonna 2023. Parhaiten kaupaksi kä...

Uutiset

Teknisen Kaupan loppuvuosi oli odotetun vaisu – myynnin enna...

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti kutistui yhdeksän prosenttia vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Koko vuoden aikana myynti jäi kuusi prosent...