Turvallisen moottoripyöräilyn eväille on tilausta

Julkaistu 21.8.2020 |

Uudenmaan autokouluyhdistys ry:n Drive Safe -henkinen moottoripyörätapahtuma veti paikalle toista sataa turvallisesta ajotavasta kiinnostunutta motoristia ja motoristiksi mielivää.

Uudenmaan Autokouluyhdistys ry järjesti Drive Safe- henkisen moottoripyörätapahtuman Vantaan ajoharjoitteluradalla 19.8.2020. Elokuinen aurinko ja helteinen kesäilta houkutteli paikalle toista sataa moottoripyöräilystä, ajotaitojen kehittämisestä ja ajokortin hankinnasta kiinnostunutta osallistujaa.

Tapahtuman tarkoituksena oli painottaa moottoripyöräilyn turvallista ajotapaa ja tukea moottoripyöräilyä harrastuksena. Tapahtuma-alueelle oli järjestetty kokeilu- ja harjoittelupisteitä, joissa liikenneopettajien ohjauksessa osallistujat saivat harjoitella muun muassa jarrutuksia ja väistöjä kovasta nopeudesta, hidasajoa, pujottelua ja käännöksiä sekä apupyörien avulla liukkaalla jarruttamista. Tapahtumassa saattoi liikenneopettajan silmien alla myös kokeilla turvallisesti, miltä moottoripyörä tuntuu – vaikkei olisi vielä moottoripyöräkorttiakaan.

– Tapahtuma sujui leppoisassa hengessä. Uudenmaan autokouluyhdistys hoiti harjoitusrastien ohjauksen ammattitaidolla ja osallistujat olivat tyytyväisiä antiin. Myös Poliisi oli paikalla kertomassa turvallisen tiellä liikkumiseen asenteista ja liikennevalvonnasta, Teknisen Kaupan Liiton johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen kertoo.

 

 

Turvallisen jarruttamisen vinkit koettiin tärkeiksi

Erityisesti turvallinen jarruttaminen kiinnosti moottoripyöräilijöitä koko skaalalla aloittelijoista konkareihin. Jarrutusrastilla oli jonoa koko tapahtuman ajan.

– Jarrutusrasti koettiin hyödylliseksi ja sitä kehuttiin. Myös poliisit näyttivät viihtyvän rastilla pitkään jarrutuksia harjoitellen, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa kertoi.

Summa kehottaakin myös kokeneita motoristeja testaamaan ajotaitoaan silloin tällöin suljetussa rataympäristössä pätevien opettajien valvonnassa.

– Hyvin helposti käy niin, että oma ajotaito arvioidaan yläkanttiin. Jotta yllätyksiltä vältyttäisiin, ajotaitokursseilla tai tämän tyyppisissä tapahtumissa on hyvä käydä arvioimassa, millä tasolla taidot todellisuudessa ovat, Summa sanoo.

Ajotapa vaikuttaa jokaisen tiellä liikkujan turvallisuuteen ja ennakoiva ajotapa lisää turvallisuutta kaikkien tienkäyttäjien osalta.

– Tapahtuman suuri kävijämäärä kertoo sen, että tämän tyyppisille tapahtumille on tilausta. Motoristit kokevat turvallisuuden tärkeäksi – siksi turvallista tiellä liikkumista ja yllättäviä tilanteita kannattaa etukäteen harjoitella, Uudenmaan Autokouluyhdistys ry:n puheenjohtaja Helen Högström summaa.

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Helen Högström
Uudenmaan autokouluyhdistys ry:n puheenjohtaja
helen.hogstrom(at)autokouluyhdistys.fi
p. 0400 719 267

Mikko Summa
Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja
mikko.summa(at)harley-davidson.com
p. 040 1421 993

Hannu Kyyhkynen
Johtava asiantuntija
Teknisen Kaupan Liitto
hannu.kyyhkynen(at)tekninen.fi
p. 050 599 4942

(kuvat: Hannu Kyyhkynen)

  • Koulutuskalenteri
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus