Image

Uusi toimialaryhmä Tekniseen Kauppaan – maatalouskonejaosto on perustettu

Yli satavuotias Teknisen Kaupan Liitto laajentaa toimintaansa uudelle toimialalle. Juuri perustettu maatalouskonejaosto on traktoreita ja maatalouskoneita, niiden lisälaiteita sekä varaosia ja konetarvikkeita valmistavien, maahantuovien, huoltavien ja niitä myyvien yritysten liittymä, jonka tarkoituksena on edistää jäsentensä liiketoimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä.

Jaoston toiminnan keskeistä sisältöä ovat maatalouskonetoimialan edunvalvonta, alan markkina- ja suhdannetilanteen seuraaminen, kansainväliset yhteydet sekä keskustelufoorumina toimiminen alan toimijoille. Jaosto hyödyntää toiminnassaan yhdistyksen tuottamia palveluita, joita kehitetään edelleen jäsenyritysten tarpeiden pohjalta.

– Jaoston tarkoituksena on kehittää tärkeää toimialaa ja sen markkinaa yhteistoiminnassa keskeisten sidosryhmien kanssa. Jaosto hyödyntää toiminnassaan yhdistyksen tuottamia palveluita, joita kehitetään edelleen jaoston tarpeiden pohjalta, kertoo maatalouskonejaoston johtava asiantuntija Juha Ala-Hiiro.

– Vastuullisuus, turvallisuus, digitalisuus ja osaamisen kehittäminen ovat toiminnan keskiössä ja yksi iso tavoite on saada nuoret kiinnostumaan tästä kehittyvästä toimialasta, niin opiskelijoina kuin tulevaisuuden työntekijöinä, Ala-Hiiro jatkaa.

Maatalous jatkaa koneellistumistaan

Maaseutu on kytketty osaksi biotalouden kehitystä, jonka mahdollisuuksien hyödyntäminen korostaa maaseudun yhteiskunnallista roolia.

– Maatalouden ja elintarviketuotannon toiminta tehostuu sen pyrkiessä sopeutumaan markkinoiden ja kysynnän muutoksiin. Samalla maatalous pyrkii vastaamaan ympäristövastuuseen liitettyihin tavoitteisiin.

Toimialalla on havaittavissa, että maatalouden perustuotantoyritysten koko kasvaa ja monialaisten pienyritysten määrä nousee. Tällöin tuotantotavat ja -rakenteet muuttuvat.

– Toimintaympäristön muutoksessa tulevaisuuteen suuntaavat, kasvuhakuiset ja toimintaansa kehittävät maatalous- ja maaseutuyrittäjät tarvitsevat kehittyviä ja uusiutuvia koneita ja laitteita. Tässä Teknisen Kaupan Liiton maatalouskonejaosto voi auttaa, Ala-Hiiro sanoo.

Vielä ehtii mukaan

Moni merkittävä yritys on jo lähtenyt mukaan kehittämään toimintaa. Tällä hetkellä jaoston yrityksiä ovat: Agritek Oy, Hankkija Oy, Lantmännen Agro Oy, NHK-Keskus Oy, Turun Konekeskus Oy sekä Wihuri Oy Tekninen Kauppa.

Jaoston puheenjohtajana toimii Risto Varis Hankkija Oy:stä ja johtavana asiantuntijana Juha Ala-Hiiro.

Lisätietoja:

Juha Ala-Hiiro
johtava asiantuntija
Teknisen Kaupan Liitto
juha.ala-hiiro@tekninen.fi
+358 40 197 3414

Uutiset

Työkoneiden vuokramarkkina supistuu kuluvana vuonna prosenti...

Rakentamisen määrän supistuminen jatkuu tämän vuoden alkupuoliskolla voimakkaana ja vetää vuokrakonemarkkinat miinukselle myös tänä vuonna. Käännettä ...

Uutiset

Mahdollisuuksien kauppa -kampanja esittelee nuorille monipuo...

Helmi-maaliskuussa somekanavissa näkyvä Mahdollisuuksien kauppa -kampanja kannustaa tutustumaan kaupan toimialan monipuolisiin mahdollisuuksiin. Kampa...

Uutiset

Moottoripyörien ensirekisteröinneissä laskua 6,9 % – taloude...

Viiden perättäisen kasvuvuoden jälkeen moottoripyörien ensirekisteröinnit taittuivat Suomessa 6,9 prosentin laskuun vuonna 2023. Parhaiten kaupaksi kä...