Kaikki ammattilaisen rengastieto yksissä kansissa

Julkaistu 16.2.2013 |

Rengasmyyjän käsikirja on tarkoitettu kaikille autoalan ammattilaisille: jälleenmyyjille, huolto- ja asennusliikkeille sekä alan oppilaitoksille. Käsikirja sisältää kaiken autonrenkaiden myyntiin ja asentamiseen liittyvät tiedot helposti saatavilla olevassa muodossa.

Rengasmyyjän käsikirja on rengasammattilaisen ja alan opiskelijan tietopaketti. Siinä on kaikki rengasammattilaisen tarvitsema tieto yksissä kansissa kuvallisista ohjeista renkaan asentamiseksi vanteelle aina kattavaan katsaukseen rengasalan lainsäädäntöön ja yksityiskohtaiseen tarkistuslistaan reklamaatioiden käsittelyyn. Tekstin ovat kirjoittaneet jäsenyritysten parhaat asiantuntijat.

Rengasala on kehittynyt isoin harppauksin 2000-luvulla. Renkaiden kokovalikoima on kasvanut merkittävästi, ja renkaiden taloudellisuus,ympäristönormit ja tekniset ominaisuudet puhuttavat yhteiskunnassa laajasti. Kirjan uuden painoksen pontimena on EU:n uusi rengasmerkintä ja sen mukanaan tuomat muutokset. Uudet EU-rengasmerkinnät on otettu käyttöön marraskuussa 2012, millä on merkittävä vaikutus Euroopan rengasmarkkinoille, koska se vastaa kuluttajia askarruttaviin kysymyksiin turvallisuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä hinnasta ja laadusta.

Kirjan koko sisältö on käyty läpi, muokattu, korjattu ja täydennetty vastaamaan uusia vaatimuksia ja rengastekniikan kehitystä. Myös kirjan ulkoasu on uusittu. Rengasmyyjän käsikirjan edellinen painos on vuodelta 2007. Kirja on tiivis, 44-sivuinen teos ja sen hinta on 15 euroa.
Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen rengasvalmistajien jaosto (www.rengasvalmistajat.fi) on toimialaa edustava alan maahantuojien yhdistys Suomessa. Jäsenyritykset varmistavat osaltaan jälleenmyyjille ja asiakkaille toimitettavien tuotteiden ja palveluiden turvallisuuden ja korkealaatuisuuden.

Ajoneuvoturvallisuuden edistäminen on yksi Teknisen Kaupan keskeinen tavoite. Tuotamme alan käyttöturvallisuutta palvelevaa aineistoa. Keskeiset yhteistyökumppanimme ovat Autonrengasliitto, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi), Liikkuva Poliisi, Suomen Rengaskierrätys Oy ja Ympäristöministeriö.

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus