Logistiikka-messut siirrettiin yritysten toiveesta kevääseen

Julkaistu 6.5.2012 |

Tampereen Messut Oy sekä Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaosto ovat päättäneet siirtää vuoden 2013 Logistiikka-messut lokakuusta huhtikuuhun. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toista kertaa järjestettävien materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattimessujen uusi ajankohta on 17.-19.4.2013.

– Valtaosa materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattimessujen näytteilleasettajista toivoi Logistiikka 2013 -messujen järjestämistä syksyn sijaan keväällä, joten päätimme toteuttaa tapahtuman aiemmista tiedoista poiketen jo huhtikuussa. Elintarviketeollisuuden ammattilaiset kokoontuvat samaan aikaan omaan messutapahtumaansa, joten luvassa on kaksi toisiaan tukevaa ja merkittäviä synergiaetuja tarjoavaa ammattitapahtumaa. Molempien alojen asiantuntijoilla on hyvä mahdollisuus tutustua samalla kerralla laajasti uusiin tuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin sekä kouluttautua ja verkostoitua. Messujen ohjelmatarjonta seminaareineen ja tietoiskuineen tulee myös olemaan monipuolinen. Tavoitteenamme on kehittää Logistiikka-messuista Suomen merkittävin materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattitapahtuma, projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä kertoo.

– Logistiikka 2013 -messujen siirtyminen syksystä keväälle on erinomainen asia näytteilleasettajien ja messuvieraiden kannalta. Näytteilleasettajat voivat esitellä tuoteuutuuksiaan hyvissä ajoin kevään korvilla. Lisäksi keväällä on yleisesti vähemmän messuja, jolloin messuvieraat ja näytteilleasettajat eivät koe niin sanottua ”messuähkyä”. Samassa yhteydessä järjestettävät Elintarviketeollisuus 2013 -messut tukevat Logistiikka-messuja todella hyvin. Elintarviketeollisuus ja siihen liittyvä kuljetus sekä varastointi ovat merkittävä osa logistiikka- ja materiaalinkäsittelyalan yritysten asiakaskuntaa ja liiketoimintaa. Ensi kevään messujen suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa, ja uskon tapahtumasta tulevan hieno jatko viime vuonna aloitetulle messuperinteelle, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Pasi Nieminen Toyota Material Handling Finland Oy:stä sanoo.

Sisälogistiikkaa sekä logistiikka- ja varastointipalveluja esittelevälle tapahtumalle riittää kysyntää

Ensimmäiset Logistiikka-messut vuonna 2011 saivat erinomaisen vastaanoton. Sisälogistiikkaa ja siihen läheisesti liittyviä logistiikka- ja varastointipalveluja sekä materiaalinkäsittelyä esittelevässä tapahtumassa oli mukana lähes kaikki alan merkittävät toimijat. Kolmipäiväisillä messuilla oli 110 näytteilleasettajaa ja tapahtumaan tutustui 4380 messuvierasta. Suomen Aktiivitieto Oy:n Logistiikka 2011 -messuilla toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan 98 prosenttia messuvieraista koki tapahtuman vastanneen odotuksia. Kiinnostuksen kohteina kärkeen nousivat trukit, sisälogistiikka oheispalveluineen ja materiaalinkäsittely.

Logistiikka 2013 -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaoston kanssa. Samaan aikaan pidettävät neljännet Elintarviketeollisuus-messut toteuttaa Tampereen Messut Oy yhdessä Elintarviketeollisuusliitto ry:n, Suomen Leipuriliitto ry:n ja Lihakeskusliitto ry:n sekä muiden alan organisaatioiden kanssa.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaoston jäseniä ovat merkittävät Suomessa toimivat trukkitoimittajat. Trukkijaosto seuraa markkinoiden ja liiketoimintaympäristön muutoksia, lainsäädäntöhankkeita ja toimialan markkinavalvontaa. Jäsenistö kehittää omaa palveluliiketoimintaansa tuotteidensa suorittamien logistiikkaprosessien tueksi. Tampereen Messut Oy on yksi Suomen suurimmista messuyhtiöistä, joka järjestää kohdennettuja ja korkeatasoisia ammattimessuja sekä kuluttajamessuja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus