Maxpo-messut menestys – konekauppa uskoo tulevaisuuteen

Julkaistu 17.9.2013 |

Joka toinen vuosi järjestettävä Maxpo oli tänä vuonna isompi kuin ennen. Hyvinkään lentokentälle levittäytyneiden messujen pinta-ala on kasvanut parikymmentä prosenttia ja oli nyt noin 5,5 hehtaaria. Näytteilleasettajia oli 195 eli viitisenkymmentä enemmän kuin viime kerralla.

– Kaikesta näkee, että konekauppa uskoo tulevaisuuteen. Tämän vuoden odotukset ovat kääntyneet varovaisen positiivisiksi, vaikka viime vuosina on kärsitty taantuman vaikutuksista ja myynti on ollut alhaisimmalla tasolla lähes 10 vuoteen, kertoo tapahtuman toimeksiantajan Rakennuskonealan Näyttely-Yhdistyksen puheenjohtaja Markku Lappalainen.

Maxpossa on esillä ennätysmäärä uutuuksia.

– Tämä vuosi on konemyyjille haastava vuosi. Moottoriteknologia ottaa askeleita kohti puhtaampia teknologioita, mm. hybridimoottoreita tulee koneisiin. Useat valmistajat tuovat samaan aikaan uusia malleja markkinoille. Paljon muutoksia tulee lyhyessä ajassa. Hinnat nousevat uuden teknologian myötä ja koneista huolehtiminen sekä määräaikaishuoltojen tekeminen ajallaan korostuu. Tämä asettaa haasteita markkinoille, niin myyjille kuin käyttäjillekin.  Päästöjen vähentäminen lienee kuitenkin kaikkien hyväksymä tavoite tulevaisuudelle, toteaa Lappalainen.

Maxpossa esiteltiin maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry.

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus