Warning: session_start(): open(/fs/etc/sessions/sess_hlnt8e3vgln2fluc5h1depc9j4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /fs/etc/sessions) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308
Kemikaalijaoston toiminnassa korostuu yhteistyö – Tekninen

Kemikaalijaoston toiminnassa korostuu yhteistyö

Julkaistu 6.12.2013 |

Teknisen Kaupan kemikaalijaoston jäseninä ovat teollisuuskemikaalien ja muovien raaka-aineiden sekä autokemikaalien maahantuojat ja jakelijat. Jaostoon kuuluvat alan keskeiset yritykset. Ne toimivat sekä Suomessa että maan rajojen ulkopuolella ja ovat sekä kotimaisia että kansainvälisiä yrityksiä.

Jaosto tarjoaa jäsenille verkottumisfoorumin, missä jaetaan tietoa muun muassa jatkuvasti määrältään ja vaatimuksiltaan kasvavista kemikaalilainsäädännön velvoitteista, vaihdetaan kokemuksia kemikaalijakelualan arjesta ja tehdään aktiivista yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Jaostotoiminnan yksi merkittävä tavoite on toimia moottorina eri sidosryhmien suuntaan, kuten kemikaalijakelutoimialaa koskevat eri viranomaistahot.

Jaoston asiamiehet edustavat kemikaalijakelijoiden useissa eri viranomaiskokoonpanoissa, kuten STM:n Kemikaalineuvottelukunta, Huoltovarmuuskeskuksen Kemian pooli ja TEM:n Turvallisuustekniikan neuvottelukunta. Jaosto käy myös aktiivista vuoropuhelua eri sidosryhmiensä kanssa, tänä vuonna jaoston vieraina sen kokouksissa ovat olleet mm. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Elintarviketeollisuusliitto ry.

Kemikaalijakelualan yritykset ovat Suomessa vapaaehtoisesti kehittäneet ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmaansa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Kemikaalijaoston Responsible Care -ohjelma käynnistettiin vuonna 1993, ja kaikki jaoston jäsenyritykset ovat sitoutunut noudattamaan joko kaupan tai teollisuuden RC-ohjelmaa. Kemikaalikauppaan painottunut RC-ohjelma on rakennettu niin, että se sopii sekä pienille, keskisuurille että suuryrityksille, mikä Suomen oloissa onkin välttämätöntä. Lisäksi kaupan RC-ohjelma todennetaan kolmen vuoden välein kolmannen osapuolen toimesta.

Kemikaalijaosto järjestää jaoston jäsenyritysten RC-vastuuhenkilöille vuosittain kaksi tapaamista, joissa vastuuhenkilöt pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja oppimaan toisiltaan. Yhdessä olemme enemmän ja RC-yhteshenkilöt saavat tapaamisissa tietoa sekä ideoita yritystensä ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmien kehittämiseen.

Kemikaalijaoston toiminnasta lisätietoja antaa asiamies Marja Ola:
(09) 6824 1316
marja.ola(at)tekninen.fi

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus