100-vuotias Teknisen Kaupan Liitto panostaa tutkimukseen ja koulutukseen

Julkaistu 23.5.2018 |

Teknisen Kaupan Liitto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi olemme perustaneet Teknisen Kaupan Liiton 100-vuotisjuhlarahaston. Sen tavoitteena on tukea teknistä kauppaa edistävää tutkimusta ja koulutusta jakamalla vuosittaisia apurahoja.

Lahjoittaminen teknisen kaupan tutkimukseen ja koulutukseen myönnettäviä apurahoja varten on Suomen tulevaisuuteen sijoittamista.

Lahjoittajien joukkoon on jo kiirehtinyt Algol Oy, joka haluaa lahjoituksen avulla edistää toimialaa tukevaa tutkimusta.

– Yrityksenä olemme sitä mieltä, että tieteen ja tutkimuksen tukeminen on arvokas ja tärkeä asia. Haluamme arvostuksemme näkyvän myös toiminnassamme, kertoo Algol Oy:n toimitusjohtaja Alexander Bargum.

Hän muistuttaa, että Suomen talous perustuu korkean osaamisen toimialoihin, joten koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiojärjestelmän pitää olla kunnossa. Yrityksillä pitää olla hyvät toimintaedellytykset, jotta elinkeinoelämää voidaan kehittää ja oikeat ihmiset pysyvät töissä.

– Suomen pitää olla houkutteleva maa asua ja työskennellä. Jo nyt on nähtävissä ilmeinen vaara, että osaajat ja osaaminen valuvat Suomen ulkopuolelle. Tieteen ja tutkimuksen tukemisella voidaan hidastaa tätä kehitystä.

100-vuotisjuhlarahastoon voi tehdä lahjoituksia Liikesivistysrahaston Nordean tilille

NDEAFIHH FI34 1572 3000 0330 43 ja kirjoittamalla viestikenttään ”Teknisen Kaupan Liiton 100-vuotisjuhlarahasto”.

Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen (johanna.vesterinen@lsr.fi, 09 659 933) antaa pyydettäessä lisätietoja apuraha- ja sijoitustoiminnasta. Lisää tietoa Liikesivistysrahaston tarkoituksesta ja toiminnasta on kevään aikana uudistuvilla verkkosivuilla www.lsr.fi.

Liikesivistysrahastolle vuoden aikana tehdyt vähintään 850 euron ja enintään 50.000 euron lahjoitukset ovat yritysten verotuksessa vähennyskelpoisia (TVL 57 § 2 -kohta).

  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus