Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Julkaistu 23.5.2018 | Markku Uitto

Maailman talous porskuttaa ja Suomen talous tulee nyt hyvässä imussa. Merkittävin uhka auvoiselle kehitykselle näyttää olevan presidentti Trumpin sanomiset ja tekemiset. Kauppasodan uhka on todellinen ja toteutuessaan se ei tarkoita hyvää maailman tai Suomen kaupalle. Tämä ei ainakaan vielä vaikuttanut teknisen kaupan myyntiin. Jäsenten myynti on ollut kasvussa vuoden 2014 toisesta neljänneksestä alkaen eli kuusitoista vuosineljännestä putkeen (verrattuna edellisvuoteen). Alkuvuoden myynnin kehitys jatkui hyvänä, eikä putken jatkuminen ollut uhattuna.  Teollisuuden tilauskanta on vahvistunut, mikä lupaa kasvun jatkuvan. Jäsenyritysten odotukset tulevasta ovat kuitenkin heikommalla tasolla pitkiin aikoihin. Tätä selittävät eniten kotikutoiset tekijät, kuten päällä oleva rakennusalan työmarkkinaselkkaus.

Näillä näkymin seuraavat eduskuntavaalit pidetään vuoden päästä huhtikuussa. Sitä silmällä pitäen monissa järjestöissä mietitään, minkälaisia toivelistoja uudelle hallitukselle ojennettaisiin. Teknisen Kaupan toiveet liittyvät investointeihin ja uudistumiseen kannustavan politiikan tekemiseen. Tätä sanomaa tulemme kertomaan seuraavan vuoden aikana isoimpien puolueiden avainhenkilöille. Toki suunnitelmat saattavat muuttua nopeastikin, jos sote- ja maakuntauudistus kaatuu eduskunnassa. Tällöin ajatellut maakuntavaalit muuttuisivatkin mahdollisesti aikaistetuiksi eduskuntavaaleiksi. Saas nähdä, miten tässä käy.

Liitossa normaalista poikkeavaa tekemistä aiheuttavat juhlavuoden asiat. Liiton 100-vuotishistoriikki on juuri menossa taitettavaksi ja siitä sitten painoon. Kuvapainotteinen kirja julkistetaan liiton 100-vuotisgaalan yhteydessä 30.8.2018. Varojen keruu satavuotisjuhlarahastoon on myös käynnistetty. Rahaston tarkoituksena on tukea alaa edistävää tutkimusta ja koulutusta jakamalla vuosittaisia apurahoja.

 

Hyvää kesän odotusta toivottaen,

Markku

Markku Uitto
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus