Warning: session_start(): open(/fs/etc/sessions/sess_d4pkjpvnqeu0l2pjuta3h22ggn, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /fs/etc/sessions) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308
Blogi: Tekninen kauppa mahdollistaa tulevaisuuden – Tekninen

Blogi: Tekninen kauppa mahdollistaa tulevaisuuden

Julkaistu 13.11.2019 | Martti Forss

Ilmastonmuutos on noussut jokapäiväiseksi uutisaiheeksi, ja asia voi aiheuttaa jopa ahdistusta. Sen sijaan että jäisimme voivottelemaan, meidän tulee tarttua toimeen ja olla aktiivisia. 

Toimialamme tekninen kauppa on keskiössä, kun pelastamme maailmaa seuraaville sukupolville. 
Käytännössä kaikki uudet tekniset ratkaisut ovat energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuin aiemmat. Vauhdittamalla investointeja vähennämme samalla hiilidioksidipäästöjä ja säästämme raaka-aineita. 

Paikallinen sähköntuotanto aurinkoenergian tai tuulivoiman avulla, sähköautojen latausverkosto ja sähkön varastointi ovat jo useimmille tuttuja teemoja. Harva sen sijaan ajattelee, kuinka paljon esimerkiksi etäluettavat mittarit tai älykkäät itseään valvovat järjestelmät säästävät ympäristöä. Ennen sähkömittareiden etälukemista ajeltiin valtavia kilometrimääriä ottamassa lukemia ylös laskutusta varten. Nyt myös vesimittarit ovat vaihtumassa etäluettaviksi. Vastaavia parannuksia on markkinoilla suuri määrä, ja tehokkaita ratkaisuja tulee koko ajan lisää. 

Vaikka oman alamme kehitys on keskiössä, hyvin paljon on kiinni myös meistä toimijoista ja viestinnästämme. Usein puhutaan kuluttajien valinnoista, mutta valintoja ei voi tehdä rationaalisesti ilman oikeaa tietoa. Monesti valintoja saattavat ohjata luulot ja arvailut, jolloin lopputulos voi olla kaikkea muuta kuin tarkoituksenmukainen. 

Meidän pitää paitsi alana tarjota teknisiä ja entistä kestävämpiä ratkaisuja, myös ohjata ja viestiä kuluttajille eri mahdollisuuksista. Näin he osaavat tehdä ympäristömme ja tulevaisuutemme kannalta oikeita ratkaisuja ja valintoja. 

Tekninen kauppa ei pelkästään rakenna tulevaisuutta vaan tekee sen mahdolliseksi. 

Martti Forss
Onninen Oy:n toimitusjohtaja
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus