Warning: session_start(): open(/fs/etc/sessions/sess_6esdbl7hu3hnkad6bmbdlvj6lc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /fs/etc/sessions) in /var/www/fs1/36/tekninen/public_html/wp-content/plugins/vfb-pro/vfb-pro.php on line 308
Venäjän sotatoimet ja Tekninen Kauppa – Tekninen

Venäjän sotatoimet ja Tekninen Kauppa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa maailman ja Suomen talouteen muun muassa raaka-aineiden ja tuotteiden saatavuuden vaikeutumisena ja hintojen kohoamisena. Tekninen Kauppa on siirtynyt monilla toimialoilla ensin koronan ja nyt sodan vuoksi tasaisista ja luotettavista toimitusvirroista kertaostoihin.

Toimialaan vaikuttavat muun muassa Euroopan Unionin asettamat pakotteet, Venäjän vastapakotteet ja rajoitukset sekä yritysten vapaaehtoiset poistumiset Venäjän markkinoilta. Tämän lisäksi monet toimialamme yritykset ovat kokeneet sodan vaikutukset ja tuhot Ukrainassa ja joutuneet sopeuttamaan toimintojaan.

Teräksen, energian sekä muiden Venäjältä, Valko-Venäjältä tai Ukrainasta tuotavien raaka-aineiden saatavuus on haaste, johon on pyrittävä vastaamaan vaihtoehtoisia hankintakanavia löytämällä.

Unioni on asettanut Venäjälle nyt kuusi pakotepakettia. EU:n kuudennesta pakotepaketista syntyi sopu 30.5.2022 ja pakotteiden kohteiksi päätettiin:

  • Öljyntuonti
  • SberBank ulos Swift-järjestelmästä
  • Uusia vientikieltoja Venäjälle
  • Henkilöpakotteita mm. sotarikoksista epäiltyihin yksittäisiin upseereihin
  • Venäjän valtion omistamien kolmen mediatalon toimintakielto EU:n alueella

Pakotteet kohdistuvat laajasti venäläiseen talouselämään ja asettavat yritykset tilanteeseen, jossa ne eivät ole aikaisemmin olleet. Ajantasaisen ja oikean tiedon tarve yrityksissä on nyt suuri

Pakotteet kohdistuvat laajasti venäläiseen talouselämään ja asettavat yritykset tilanteeseen, jossa ne eivät ole aikaisemmin olleet. Ajantasaisen ja oikean tiedon tarve yrityksissä on nyt suuri.

Lisätietoja pakotteista sekä muuta hyötytietoa yrityksille tilanteesta on saatavana kattavasti Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n ylläpitämällä sivustolla: Venäjä-pakotteiden hyötytietoa yrityksille (ek.fi)

Alla olevista linkeistä löydät lisää päivittyvää tietoa:

Ulkoministeriö: Ukrainan tilanne, pakotteet

Työ- ja elinkeinoministeriö: Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Finanssiala: Venäjän sotatoimet ­– pakotteet ja varautuminen

Venäjä-pakotteista yrityksille – Keskuskauppakamari

 

Kategoriat
  • Hallitusohjelmatavoitteet
  • Markkinakatsaus